19.6.2014

Teeseura

Kahvia en käytä kuin satunnaisesti, mutta teehen on syntynyt vuosien varrella melkeimpä narkoottinen suhde. Aloitin kolmen vanhana aamuteen juomisen ja sen jälkeen rakkaus on vain kasvanut. Itse haluan teeni hunajan ja maidon kera, vaikka tiedän tämän aiheuttavan monissa kauhua. Monelta kaverilta olen saanut kuulla, että tee kuuluu juoda ilman mitään lisukkeita, puhtaana ja pyhänä, aamen. Pysyttelen kuitenkin tällä tiellä, suurenluokan pyhäinhäpäisijänä :)

Tämän postauksen idea ei kuitenkaan ole kerrata teemuistojani, vaan esitellä pari teetä, joihin te, tänne blogiin eksyvät saattaisitte tykästyä. En uskalla sanoa, että nämä olisivat lempiteeni, sillä maku vaihtelee vuodenaikojen ja mielialan mukaan, mutta loistavia teelaatuja kuitenkin jokainen. Erityisesti kesään sopivia, sillä kaikki nämä ovat melko raikkaita. Mausteiset ja tummat teet tulevat ajankohtaisiksi vasta sitten syksymmällä.


Clipper ja Forsman Tea ovat hyviä teen valmistajia molemmat. Clipperille ylimääräisiä pisteitä siitä, että se on Reilunkaupan yritys.

Green tea with echinacea- Kevyt, kirpeä ja yrttinen. Tätä voisin juoda jopa ilman maitoa, sillä maku tuo mieleen itsetehdyn yrttiteen.
Päärynä SenCha- Monen kaverin lempitee. Päärynäinen (yllätys yllätys), ihanan tuoksuinen ja kukahtava (okei toi ei nyt ollut edes oikea sana). Seassa jamiininkukkaa.


Organic white tea with peppermint- Tätä juon ympäri vuoden. Tuo mieleen punavalko-raidalliset polkakarkit. Ainoa valkoinen tee tässä listassa. Jotkut pitävät valkoista teetä vihreää terveellisempänä, vaikka molemmissa  laaduissa onkin havaittavissa positiivisia vaikutuksia.
Paratiisi Sen Cha- Mahtavan tuoksu, jossa sekoittuvat appelssiini, kiwi, ananas ja passion. Tämä on tällainen tee, jota kuuluu latkia ilta-auringossa terassilla tai laiturin nokassa. Tuo hyvän mielen ja kesäfiiliksen.

PS. Ne jotka ei juo teetä kesäisin, koska on "liian kuuma ilma juoda mitään kuumaa" niin tässäpä teille linkki :)   http://www.npr.org/blogs/thesalt/2012/07/11/156378713/cool-down-with-a-hot-drink-its-not-as-crazy-as-you-think






4 kommenttia:

  1. Päärynä -ja Paratiisiteet on jotain ylihyvää ♥ Ylikulutan täl hetkel tota Paratiisia :D

    VastaaPoista
  2. Mitää päärynänä makusta teetä? En oo koskaan nähny sellasta missään, haha nyt tuntuu että oon asunu ikäni jossain laatikossa:D Tuota pitää kyllä ehottomasti maistaa pian!:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa testata jos vaan tulee tilaisuus :D

      Poista