12.6.2014

Tekemistä kesälle

Lomaa odotetaan kuukausikaupalla, mutta kun se lopulta koittaa, joutuu moni (minä mukaanlukien) sen ongelman eteen, ettei vapaa-ajalle löydy mitään järkevää käyttöä. Yksi mahdollisuus on tietenkin alkaa kirjoittaa blogia (ratkaisu, johon itse päädyin), mutta listaan tähän nyt ilokseni ja ja ehkä teidän tätä lukevien hyödyksi kasan ideoita, joilla pelastua kriittisimmällä tylsyyden hetkellä.

-Tee kirjaennustus loman tulevista tapahtumista. Nappaa käteen lähinnä oleva kirja, avaa se sivulta 444 ja lue neljäs lause. Kyseinen lausahdus on kuvaava tulevaisuuttasi. Jos kirja loppuu jo ennen sivua 444, luvassa on maailmanloppu. Lyhyempää ennustusta varten voit avata sivun sata ja lukea alimman rivin viimeisen sanan. Sana tulee olemaan lomasi teema.

-Jos on yö, ja dataat huoneessasi, avaa ikkuna ja pakene. Yöllinen pako on erityisen jännittävä, jos ulkona sataa. Mikäli asut kerrostalossa, tai et mahdu ikkunasta, hiippaile ulko-ovelle. Muista ottaa mukaan villatakki, koska kesäyöt ovat petollisen kylmiä.

-Etsi kaapista kiva vihko ja kirjaa ylös unelmien kumppanin/ystävän tärkeimmät ominaisuudet. Mieti, täyttääkö lähipiirisi nämä kaikki.

-Ala nukkua ja yritä nähdä unia. Itseäni auttaa, kun käsken jo ennen nukahtamista unta palautumaan mieleeni aamulla kun herään. Jos kohdalle sattuu jokin kiinnostava uni, kirjoita se ylös.

-Jos olet loukossa kaupungissa ja kaipaat maalaistunnelmaa, pystytä teltta parvekkeelle tai takapihalle ja vietä siellä leirielämää.

-Mikäli tunnet olevasi vankina mökillä, ota kamera mukaan ja mene ulos metsästämään kuvattavia eläimiä. Jokaisesta onnistuneesta kuvasta tulee yksi piste. Kaikki paljaalla silmällä nähtävät öttiäisetkin lasketaan tässä pelissä eläimiksi.

-Piirrä sympaattinen karikatyyri kaveriporukastasi/perheestäsi.

-Tämä on nyt vähän mainstream, mutta... Jos lähettyvillä on kukkaketo, tehtaile nätti kukkaseppele.

-Naamioidu. Mustan kajalin avulla on helppo naamioitua esim vamppyyriksi tai Hercule Poirotiksi. Naamioituminen kannattaa suorittaa jonkun kaverin seurassa, koska yksin toiminta saattaa tuntua hieman liian mielenvikaiselta.

-Maistele eri tee- tai kahvilaatuja ja tee niistä kirjalliset arviot. Tähtiä voi antaa yhdestä viiteen. Myös suklaanmaistelu on suotavaa toimintaa.

-Etsi kaapista vanhat tamagotchit tai konsolit ja kun olet saanut niihin myös sopivat patterit, voit käynnistää nostalgian.

-Kirjoita tajunnanvirtaa, eli anna ajatuksen virrata kaiken aikaa sensuroimattomana tekstiksi. Kannattaa kirjoittaa koneella, koska muuten käsi alkaa krampana (kokemusta on).


Siinä niitä nyt oli jokunen...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti